indeed.blogg.se

Just agree, it saves time.

Hur det går till när jag äter

Kategori: inte ens värt att läsa

Dagens lunch bestod utav  700 gram, enligt hushållsvågen (tror den skojade ganska mycket) haricort verts, 1 ägg och 55 gram blomkål, även två teskedar lättkvarg med sambal oelek i. 
 
Rutinen börjar helt enkelt med att jag 30 minuter innan maten trycker ut alla iskuber som finns i ett glas som jag sedan fyller med vatten. Sen dricker jag det. Sedan fyller jag på det igen, och börjar laga maten. Maten kryddas alltid med kryddor så som kanel, cayennepeppar, chili, ingefära (dock inte allt samtidigt) eftersom det sägs höja ämnesomsättningen, och alla chanser man har till det skall man ta utan att tveka. Under hela tiden dricker jag ännu mer vatten, ibland äter jag även isbitarna, då även det sägs förbränna bra. Ifall maten råkar bli klar innan den där halvtimman har gått blir jag illa tvungen att sitta och titta på maten tills den tiden har passerat. 
 
När maten väl är klar och ligger på tallriken, så tar man en bit i taget, som dagens lunch en skiva utav ägget i taget. Den skall tuggas minst 20 gånger, gärna fler, mellan varje tugga måste besticken läggas ned, tio sekunder måste minst passera men allra helst 30, sedan ska jag dricka vatten, efter det upprepas de tidigare stegen. Eftersom det tar en kvart för kroppen att märka att man är mätt, så är det viktigt att äta långsamt.
 
Själva ätandet ska inte ta mer än en kvart heller, så maten som ännu inte hunnit bli uppäten hamnar på sin rätta plats; i soporna. 
Därför hamnade ungefär en tredjedel av alla haricort verts hamnade i soporna idag. Känner mig jättemätt, osäker på om det var maten eller alla glas med isvatten. 
Samvetet är dåligt, jag låg med huvudet på bordet i ångest, kände hur det tog emot i hela kroppen att sitta och trycka i sig mer och mer mat. Men jag lyckades äta i alla fall, och nu rinner vattnet snart igenom mig. 
 
Ifall någon undrade. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: